Support

Naast het edit-werk, ben ik dirigent, geef ik trompetles en kun je mij boeken voor workshops muziek aan leerkrachten in het basisonderwijs. Vaak hoor ik van leerkrachten dat zij het zelf moeilijk vinden muziekles te geven. Dat was voor mij de aanleiding om voor iedereen, die muziek als een 'taal' wil leren begrijpen, een handleiding te schrijven, die inmiddels als paperback of e-book verkrijgbaar is via (https://www.boekenbestellen.nl/boek/muziekvoordeklas). Op mijn website, www.muziekvoordeklas.com is alle informatie te vinden over het boek, ook voor workshops en cursussen.

Zowel de workshops als het boek hebben als doel om de basiselementen van muziek begrijpelijk te maken, waardoor het mogelijk is om het innerlijk gehoor te ontwikkelen. Als je je innerlijk kunt voorstellen – net als bij het stillezen – welke klanken en ritmes bij de betreffende symbolen horen, kun je die vaardigheid steeds verder uitbreiden en bevordert dit je kennis van muziek en het geven van muziekles. Stap voor stap – door eerst de basiselementen apart te behandelen en die later weer samen te voegen – neem ik je mee naar de wereld van de innerlijke voorstelling van muziek.

Over mij

Ik heb mijn opleiding als trompettist gevolgd bij Peter Masseurs en John Taber op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarnaast studeerde ik orkestdirectie bij Louis Stotijn, Pierre Stoll, Lucas Vis en Ed Spanjaard. Als trompettist ben ik van 1983 tot 2014 verbonden geweest aan het ASKO|Schoenberg Ensemble. Daarnaast was ik meer dan 26 jaar, in vast dienstverband, 1e trompettist bij Holland Symfonia, voorheen Nederlands Ballet Orkest.

Vanwege mijn affiniteit met het lesgeven in het basisonderwijs, heb ik in 2014 mijn bachelor ODM (Opleiding Docent Muziek) gehaald aan het Conservatorium van Amsterdam.

Vanaf 1 januari 2013 ben ik aangesteld als dirigent van de Harmonie Harpe Davids, Noordwijkerhout. Ook ben ik - eveneens sinds januari 2013 - dirigent van klarinetensemble Lignum te Leiden.